It's your nature

Graduation project, 2019

Het concept komt voort uit de afwezigheid van rust die de natuur ons biedt, de vermindering van het groen in de steden en de isolatie van licht in de binnenruimte, veroorzaakt door een groeiende wereldbevolking. De lampen zijn geïnspireerd op het Japanse concept Komorebi. Als de zon laag staat en het zonlicht door de bladeren filtert.

Een dans van licht en schaduwen wordt gecreëerd en licht raakt een oppervlak. De lampen geven de gebruiker rust en maken een nieuwe verbinding met de natuur, verminderen stress en helpen bij een burnout. Het geeft de vrijheid om meer natuurlijk licht in huis te brengen.

Technologie en emotie worden gecombineerd in de ontwerpen. Het is uw natuur' is ontworpen in drie hoofdcomponenten: De voet van de lamp is gemaakt van hout, de organische houten vormen staan voor de natuur. De bladeren die de schaduw creëren zijn gemaakt van 100% gerecycled perspex en vertegenwoordigen de technologie in onze huidige wereld. Het derde en laatste vak is een gekleurd filter dat overeenkomt met de zonsondergang. Dit vormt samen het zonlicht dat door de bladeren filtert.

© 2019 by Amanda Top.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
visual 1- lampkopie1